Hiszünk az aktív pihenésben!

Csalogat a
Börzsöny és a Dunakanyar

Tésa környékén számos csodálatos látnivaló található, melyeket autóval vagy akár hosszabb túra keretében gyalog, illetve kerékpárral is megközelíthetnek az érdeklődők.

Background
hotspots
kemencei kisvasút

Kemencei kisvasút

Távolság: 13 Km

hotspots
nagybörzsöny kisvasút

Nagybörzsönyi kisvasút

Távolság: 18 Km

hotspots
esztergomi bazilika

Esztergomi Bazilika

Távolság: 34 Km

hotspots
kenutúra az ipolyon

Kenutúra az Ipolyon

Távolság: 7 Km

hotspots
csóványosi kilátó

Csóványosi Kilátó

Távolság: 33 Km

hotspots
visegrádi fellegvár

Visegrádi Fellegvár

Távolság: 63 Km

hotspots
zebegényi kilátó

Zebegényi kilátó

Távolság: 34 Km

hotspots
Dunakanyar hajóút

Dunakanyar hajótúra

Távolság: 51 Km

hotspots
Nógrád vára

Nógrád Vára

Távolság: 36 Km

hotspots
Drégely vára

Drégely Vára

Távolság: 35 Km

hotspots
párkányi fürdő

Párkányi fürdő

Távolság: 32 Km

Szórakozás

Távolság - 13km
Kemencei kisvasút

A Kemencei Erdei Múzeumvasút a Börzsöny északi részén található, Magyarország egyetlen, kizárólag önkéntes munkával működtetett kisvasútja. Technikai különlegessége a személyszállító kisvasutak körében ritkaságnak számító 600 mm nyomtáv és az ún. görpályás vonalvezetése.

Távolság - 32km
Párkányi Vadas Thermál

A Párkányi Vadas Thermal üdülőkomplexum méltán népszerű a külföldi turisták körében is. Több mint 12500 fős napi befogadóképességével, felújított medencéivel, fedett uszodájával, sportolási és kikapcsolódási lehetőségeivel ideális lehetőségeket nyújt a víz és a nap szerelmeseinek.

Távolság - 18kms
Nagybörzsönyi kisvasút

A Nagybörzsönyi Kisvasút egy különleges vonalvezetésű hegyivasút, Magyarország egyetlen csúcsfordítós vasútvonala. Jelenleg 8 km hosszan kanyarog Nagybörzsönytől-Nagyirtásig, ám a folyamatban lévő fejlesztések elkészültével a Duna-parti Szobról indulva egyben a legnagyobb szintkülönbséget legyőző hazai vasútvonal is lesz.

Távolság - 51kms
Dunakanyar hajótúra

Nem múlhat el nyár hajózás nélkül. Remek kezdeményezés, hogy új körjáratot indít a MAHART, amely érinti Nagymarost, Visegrádot, Dömöst és Zebegényt is, így a Dunakanyar legszebb részén hajózhatunk, ráadásul igen kedvező árért!

Távolság - 7kms
Kenutúra az Ipolyon

Igény szerint kenus vízi kalandozás szervezését segítjük a vadregényes Ipoly folyón. Akár túravezetővel vagy anélkül, elsődleges tapasztalatfelmérés segítségével.

Látványosságok

Távolság - 34kms
Esztergomi Bazilika

Az Esztergomi Bazilika, teljes nevén Nagyboldogasszony– és Szent Adalbert-főszékesegyház, egy klasszicista és óegyiptomi stílusban épült bazilika Esztergom városában, az Esztergom-Budapesti főegyházmegye székesegyháza.

Távolság - 36kms
Nógrád Vára

A Lókos és a Feketevíz patakok mellett lévő 292 méter magas, 350x250 méter kiterjedésű, vulkáni eredetű domb tetején található Nógrád várának romja. A várdomb mintegy 60 méterre magasodik ki a környező tájból.

Távolság - 33kms
Csóványosi kilátó

A Börzsöny legmagasabb pontján álló toronyból az ország egyik legkülönlegesebb, leginkább hegyvidéki hangulatú kilátása tárul fel.

Távolság - 33kms
Zebegényi Sós-Károly kilátó

Ha van olyan település a Dunakanyarban, amely azonnal és örökre elrabolja a látogatók szívét, az Zebegény. A falu bájos kis utcái vissza-visszacsalogatnak minket évről évre, a Kós Károly-kilátó csodálatos panorámája pedig egészen egyszerűen csak annyit üzen: innen bizony minden nap olyan képeket készíthetsz, amelyek egyszerre versenyeznek az év fotója címért!

Distance - 63kms
Visegrádi Fellegvár

Visegrád talán legemblematikusabb építménye, melyre a köznyelv többnyire csak visegrádi várként utal, ezzel is kiemelve a Várhegy tetején magasodó, tiszteletet parancsoló épületegyüttes kulturális jelentőségét.

Távolság - 35kms
Drégely Vára

A Börzsöny 444 méter magas csúcsán álló Drégely vár építésének ideje nem ismert. Magáról a helységről 1274-ből van adat, amikor IV. László Drégelyt Hontpázmány nembéli Hont fia Dersnek és Demeternek ajándékozza. A korábbi tulajdonosa a Kacsics nembéli Marót volt, aki a lázadó kunokhoz csatlakozott, ezért a király megfosztotta birtokától.